Fenomenalní flamendr Fiala

13.02.2001 00:56

Pavel Fiala je ve svém okolí znám spíše díky svým nepřeberným avantýrám, bohémskému životu a organizaci nespoutaných několika denních večírků. Tentokrát se však všem předvedl v úplně jiném světle.

Při dlouho očekávaném zápase o všechno, resp. o titul mistra UHF ligy 2010 mezi jeho FC Bandou a ORLEM Staré Město řádil Pavel doslova jako krvelačná fotbalová bestie. Malý císař Uherskohradišťského fotbalu, shooter nejvyšších světových parametrů. Ano i takové ohlasy bylo slyšet z řad fanoušků na adresu Pavla při posledním vystoupení v letošním ročníku. Stejně jako hvězdný Messi dokázal v přímém souboji o mistrovský titul doslova sám popravit Staroměstský tým. V zápase dal všechny tři branky svého týmu a měl lví podíl na konečném vítězství 3:2. Zajistil tak pro svůj tým nejen letošní titul mistra a věčnou čest i slávu, ale sám se nesmazatelně zapsal do análů místní futsalové ligy.

Pavel Horák (hlavní organizátor futsalové ligy) dokonce ihned po finálovém zápase navrhoval, aby byla Pavlovi za jeho famózní výkon vyrobena speciální upomínková plaketa "osobnost UHF ligy 2010". Tento plán však ztroskotal na bodě, kdy inženýr Horák bezpodmínečně trval na tom, aby výjimečnost ceremoniálu udílení takto významné ceny doprovázeno vytažení dresu Pavla Fialy ke stropu haly Gymnázia Uherské Hradiště. Bohužel správce tělocvičny tento bod radikálně odmítl s tím, že přednost má opona, která rozděluje tělocvičnu při hodinách tělesné výchovy a slovy "také ptákoviny si běžte zkoušet za roh do Slováckého spratci" Horákův návrh smetl ze stolu.

Nic to však nemění na tom, že Pavel Fiala předvedl v posledním zápase skutečně nevídaný koncert a od orelského gólmana a svého velkého kamaráda Josefa Konvalinky si vysloužil novou a nutno dodat, že velice výstižnou přezdívku Grande Paolo.

Zpět
Všechny postavy a události v tomto příběhu jsou smyšlené. Jakákoliv podobnost se skutečností je pouze neúmyslná a náhodná.