Mikeska: Nechci nic zakřiknout, ale vypadá to dobře

19.06.2009 21:26

Zraněný obránce Jiří Mikeska má konečně zase dobrou náladu. "Nechci to zakřiknout, ale mám pocit, že po tom trápení se můj fotbalový život začíná vracet do normálu."

Mikeska se pomalu blíží k návratu na hřiště, kde chybí už dva měsíce. Kvůli zranění v poslední době netrénuje a i když se zdálo, že jeho zranění nebude nic vážného, rekonvalescence se protahuje.

Na návštěvu za zraněným Mikeskou se vydali někteří hráči i trenér Černý, kterému právě Mikeska dočasně přepustil svoji trenérskou taktovku.

Již před měsícem trenér Černý na oficiálním webu uvedl, že s Mikeskou počítá do sestavy tak za nějaké tři týdny. Nyní podobnému scénáři ale nic nenapovídá a vypadá to, že si trenér Černý bude muset na Mikeskův návrat ještě nějakou tu chvíli počkat.

"Všichni jsme si mysleli, že to nebude nic vážného. Že za měsíc za dva budu zase hrát jako za mlada. Ale vidíte. Dva měsíce jsou pryč a můj stav se nijak zásadně nezlepšil. S vedením klubu jsem se již domluvil, že by asi bylo rozumné začít hledat na můj post náhradu. Alespoň dočasně,“ uvedl zastřeným hlasem Mikeska.

V pondělí ho doma navštívil prozatímní kouč Honza Černý i s předsedou Krupou. "Musel jsem jim bohužel oznámit, že asi ještě pár týdnů na zápas nedorazím. Těšil jsem se, že bych mohl být v mužstvu třeba už v Košíkách, ale kvůli zranění to prostě nepůjde," poznamenal Mikeska.

„Zatím se stav moc nelepší. Honza si dával naděje, že bych mohl být zpátky v obraně za nějaké tři týdny. Budu muset jeho, spoluhráče i fanoušky zklamat. Zatím to tak opravdu nevypadá. S fizioterapeuty sice děláme co se dá, ale léčba je zdlouhavá. Nechal bych to vše otevřené a v průběhu července se uvidí. Zatím budu klukům držet palce z tribuny. Aspoň, že tam nesedím sám. Teď je nás tam povícero a tak se mi ta šlamastika lépe snáší.“

„Celý tým i vedení klubu by Jirku rádo ujistilo, že jeho pozice v týmu je neochvějná. Jirka dostane času kolik bude potřebovat. Věříme, že se mezi nás co nejdříve vrátí a bude opět podávat skvělé výkony. Budeme bedlivě sledovat každé jeho krůčky vstříc kompletnímu zotavení. Situaci však vzhledem k okolnostem musíme řešit. Vedení svolalo mimořádnou schůzi na příští týden. Poradíme se co dál. Zda dočasně povoláme některého internacionála, nebo zda se dá do kupy někdo z aktuálně zraněných hráčů. Přivést a zapracovat vhodnou posilu je vždy těžké. A v našem týmu obzvláště. Ale nechci nic přejímat. Možná, že dojde i na tuto variantu. Za týden budeme chytřejší,“ dodal závěrem trenér Černý.

Zpět

Diskusní téma: Mikeska: Nechci nic zakřiknout, ale vypadá to dobře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Všechny postavy a události v tomto příběhu jsou smyšlené. Jakákoliv podobnost se skutečností je pouze neúmyslná a náhodná.