Prokletí Štěpnického kata

30.01.2001 01:55

Stává se z toho pomalu kuriózní situace, která by se dala s nadsázkou přirovnat ke věčné otázce, zda bylo první vejce, nebo slepice.

Je tomu již pár let, co ve stínu týmu OREL Staré Město nastupoval na palubovku Uherskohradišťského gymnázia neznámý, ale velice ambiciózní tým ze Štěpnic. Záhy však bylo více něž zřejmé, že o žádný "souboj titánů" nepůjde. Štěpnice sklízeli dvouciferné debakly a pár dlouhých měsíců nenaznačovalo nic tomu, že by tomu mělo být v budoucnu jinak.

Jenže zatím co zástupci ORLU Staré Město zůstávali ledově klidní až lhostejní, krev v žilách štěpnických hráčů doslova vřela. Trénovali, dřeli, potili se a v neposlední řadě nabírali jednu posilu za druhou. A nejspíše právě tehdy si přes své uspokojení funkcionáři ORLU zapomněli všimnout, že se ukazatel skóre vzájemných zápasů posunuje vstříc horším zítřkům. Ve Štěpnicích si mnuli ruce. Příliv posil do 1.FC Štěpnice neustával a než se v ORLU nadáli, nebylo už skóre 15:1, 9:3 ba ani 6:3. OREL už se bál o nejtěsnější vítězství. Od té chvíle už bylo všem jasné, že David se Goliáše už dávno nebojí.

Jak trefně dodává jedna z místních legend orelské futsalové historie gólman Josef Konvalinka, "Štěpnice jsme si vypiplali. Udělali jsme z nich tým, který je schopen vítězit a dělat velké výsledky. Kdybychom s nimi po vzniku jejich klubu nehráli, ale nechali je uspokojovat se nadějnými výsledky s kluby jako Deresta či 13 Kunovice, bůh ví, kde by dnes Štěpnický fotbal byl. Tam kde je dnes jistě ne. Pouze propast mezi nimi a ORLEM dohnala vedení klubu a hráče samotné tam kde dnes jsou. Dnes už jsou to úplně jiné Štěpnice. Bez bázně a bez respektu dokáží OREL srazit na kolena. V podstatě na tom není nic až tak zvláštního. Stejně jako rodiče stárnou a čekají je dny kdy zjistí, že jejich děti jsou už silnější, rychlejší a dravější, než oni sami, je to i s ORLEM a se Štěpnicemi. Možná jsme jen jejich vývoj, trochu podcenili. Ale to je osud. Na tom už dnes nic nezměníme.". Ano na těchto slovech jistě něco bude. Jasné je to, že z rodičovského vztahu se pro OREL stává spíše drsná noční můra. Hned v prvním derby letošního ročníku Futsalové ligy Štěpnice svého soka viditelně přehrávali. A i když se ve druhém poločase notně strachovali o vítězství, nakonec jej v nejtěsnějším poměru uhájili. Dost možná tak se tak ORLU zopakuje malé de ja vous z předešlého ročníku, kdy právě prohra s 1 FC Štěpnice a zároveň také fakt, že Štěpnice neskutečně prokaučovali své nadějně rozehrané zápasy proti FAJCE Sušice nakonec znamenali, že OREL titul mistra nezískal. Bude snad mít letošní těsná prohra pro OREL stejně kat-astrofální následky?

Zpět
Všechny postavy a události v tomto příběhu jsou smyšlené. Jakákoliv podobnost se skutečností je pouze neúmyslná a náhodná.