Staroměstská orlice se konečně dočkala potomka

03.06.2009 23:51

Tentokrát se však nejedná o metaforu v podobě nějakého čerstvého přírůstku v rodině Kaláčových, ale o orlici z týmového znaku.

Nové logo bude ORLU závidět nejeden extraligový klub. Ihned po jeho zveřejnění v týdeníku Naše Znojemsko se ozvalo vedení tamního hokejového klubu s tím, že hned jak vyhasne Kometa a do Znojma se vrátí extraliga příjde do Starého Města velice lukrativní nabídka na jeho odkoupení.

Již nějakou dobu se v kuloárech šuškalo, že naše logo nemá ten správný „říz“. Nu jali se někteří z našich kreativnějších bratrů (tedy ten jeden co se neustále do něčeho sere) pracovat na nějakém znatelném vylepšení. Návrhů se vystřídalo nespočetně. Jak už to tak v orlu chodí, potýkala se i tato iniciativa s nevolí mnoha zasvěcených a opět jsme se přesvědčili, že co bratr to názor.

Z 8.459 navrhů jsme nakonec vybrali 7 né snad nejlepších, ale prostě 7 návrhů. Proč právě 7? Protože 7 bylo statečných, víc než 7 se nás nikdy nikde nesejde a komu by se chtělo počítat hlasování z 8.459 návrhů že. Loga byla nejrůznější. Textová i grafická, velká i malá, černobílá i barevná, usedlá i odvážná.

Jako každé hlasování v našem týmu zvedla i debata kolem nového loga vlnu emocí. Pohunci Peti Slavíka (tvůrce původního loga) vyhrožovali zastáncům logové reformy násilím a neštítili se brát na týmové schůze rukojmí. Nedbaje jejich výhružek a nehledě na ohořelý vrak svého vozu stál si však Josef Konvalinka tvrdě za svým a prohlásil: „Nové logo bude! Staré je již vyčpělé a nacistická orlice vychází pomalu, ale jistě z módy.“

Hlasování bylo jako vždy velice těsné. Pořadí se přelévalo do poslední chvíle.

Po dlouhých několikaměsíčních útrapách, desítkách debat a hodinách dohadování bylo konečně odhlasováno nové týmové logo. A tak je dnes můžeme poprvé představit široké veřejnosti. Na jeho hlavní rysy jsme se zeptali toho nejpovolanějšího, jeho tvůrce. "Nové logo je celkově modernější. Je odvážnější a působí kompaktnějším dojmem. Je prostě bezesporu víc IN. Nebojí se překročit hranice Německé demokratické republiky a směřovat ještě více na západ. Myslím, že se nám nakonec podačilo zvolit opravdu vkusný kompromis z nabízených motivů. Zkrátka opět jsme dokízali, že změn se nebojíme a umíme věci uchopit za správný konec."

Závěrem si znovu můžeme pogratulovat. Sice po půl roce, ale i tak jsme opět radikální řez historií a tradicemi klubu zvládli dříve než rivalové ze Štěpnic, kteří již mezi cedrem, psounem a Fíkovým kladivem vybírají několik let. Orelskému fotbalu zdar!

Zpět
Všechny postavy a události v tomto příběhu jsou smyšlené. Jakákoliv podobnost se skutečností je pouze neúmyslná a náhodná.