Za něvěru mateřskému klubu ho panbíček potrestal!

19.04.2009 23:42

Mikeska se ihned po nešťastném souboji podrobil vyšetření na místní prestižní klinice

18. 4. 2009 - 13:53 - Uherské Hradiště

Jako by současné krize v Orelském fotbalu nebylo dost, přidal se ještě současný trenér a pilíř zadních řad v jedné osobě Jirka Mikeska. Rozšířil tak opět už tak početné řady Orelské marodky.

Jirka Mikeska, který jindy zvládá situace "hodím si to pěkně do šprajcu" s bravůrou sobě vlastní, tentokrát situaci podcenil.

Jirka jak je mu vlastní v době Orelského turnajového půstu neodolal vábení konkurenčních klubů a vydal se jako správný „Gladiátor“ hájit barvy jiného spřáteleného klubu ze Starého Města. Tato vášeň pro vyhledávání zápasů vynikajících především obrovským nasazením svědomitých týmů, které jen málokdy vezmou do své sehrané a celistvé sestavy cizího hráče se opět stala Jirkovi osudnou. Zápas ve kterém Jirka předvedl několik výtečných akcí, bravurních obraných zákroků, bezchybného takřka gólového zakončení a především excelentní kontrolu míče nakonec skončil pro Orelského matadora nešťastně. V polovině druhé půle se Jirka jako podťatý skácel po kontaktu se soupeřem na trávník a s bolestivou grimasou byl okamžitě odnesen na nosítkách. Jediný kdo byl v této fázi neštěstí nápomocen byl Peťa Gabriel, který pomohl v těžké chvíli větou: „odhoďte mu ty nohy z toho hřiště ať to můžem dohrát kurva“.

Požádali jsem o vyjádření k této čerstvé události několik Jirkových nejbližších a tady jsou jejich postřehy k mrzuté události:

Josef Konvalinka: „Jóóó náš Jirka, ten musí být vždycky středem pozornosti. To je normální. Poslal bych ho na týden na soustředění do Šachťaru a ono by ho to přešlo.“

Paní Mikesková: „Kdyby pořád ten kluk někde nelítal, tak se mu to nestane.Já mu ráno říkala ať se mnou raději zajede na nákup. Ale on ne. A ještě přišel pozdě k obědu. Ale stokrát jsem mu tady na té židli po babičce říkala: Nehraj pořád ten fotbal Jirko! Ten Rijo Ferdinand už z tebe stejně nebude a jenom se u toho zmrzačíš, ale je to marný, je to marný, je to marný.“

Petr Slavík: „Ještě že nás nečeká žádný důležitý turnaj. Mikes je pro naši hru důležitý obránce. Ale já jsem naštěstí taky výborný obránce, u nás v týmu bych řekl, že možná nejlepší. Minimálně druhý nejlepší, takže já bych to tam za něj odkopal v tom nevidím problém.“

Josef Krupa: „Jsem mu jasně říkal aby tam nelozil a soustředil se jen na školu. Víc k tomu nemám co říct. Náhradu na jeho místo zatím hledat nebudeme, ale Jirka by se měl nad svojí fyzickou kondicí zamyslet.Tohle všechno je jen nedostatek poctivé tréninkové zátěže.“

Nešťastného Mikesku odnášejí pořadatelé prestižního z důvodu nezaplacené poslední reklamní kampaně nejmenovaného Uherskohradišťského turnaje mimo hrací plochu.

Casey Stoner – Marlboro Ducati racing Team: „Je to velmi smutné co se Jirkovi stalo. Věřím však, že na jeho další výkony to nebude mít vliv. Přeji Jirkovi i celému jeho týmu aby se dal co nejdříve do pořádku. Nejdůležitější ze všeho je teď aby byl v porádku, protože on i jeho tým celou zimu tvrdě pracoval a bylo by mrzuté o to vše přijít díky zranění.“

První vyšetření naštěstí vyloučilo zlomeninu a nepotvrdilo ani nějaké vážnější zranění svalu či šlachy. I tak si ale Jirka v nejbližších dnech fotbalu určitě neužije. Pokud se vše obejde bez komplikací, jak samozřejmě všichni věříme, mohl by se Jirka opět na hřišti objevit ve stejném termínu jako Tomáš Rosický, tedy za dva týdny.

Zpět

Diskusní téma: Za něvěru mateřskému klubu ho panbíček potrestal!

Datum 20.04.2009

Vložil chose

Titulek vsak vite jak...

Odpovědět

na svoji obranu chci podotknout, ze jsem nerekl dolova "jirka svine" a jo, to tam nedali. a pan z mlade fronty mi nerekl, ze to otisknou. jinak bych samozrejme jirku na ukrajinu neposilal a vyjadril politovani nad celou udalosti.

Všechny postavy a události v tomto příběhu jsou smyšlené. Jakákoliv podobnost se skutečností je pouze neúmyslná a náhodná.