Salva reportů od nášho PRM

05.12.2008 22:44

V pařátech Orla další oběti

Fotbalový dravec nemilosrdně zaútočil ve třetím kole uherskohradišťské futsalové ligy a opět se majestátně vznesl k vrcholu tabulky. Tentokrát v pařátech uchvátil věčné rivaly ze Štěpnic i nováčky z FAJKY Sušice.

Orel Staré Město vs 1.FC Štěpnice 8:3

Derby staroměstského Orla s 1.FC Štěpnice předcházelo napětí i obavy. Oba tábory si před zápasem tradičně vyměnili několik mediálních políčků, nesmiřitelní fanoušci se předháněli v ostrosti svých výkřiků a pořadatelé kvapně posilovali bezpečnostní opatření. Nervozita a očekávání panovaly ve Štěpnicích, staroměstské zdobil klid a soustředění. Pohodu v týmu nenarušily ani bulvární plátky, které zveřejnily fotografie před zápasem nezřízeně flámujícího Slavíka - nejlepšího střelce soutěže.

Proti předzápasovým očekáváním Štěpnice nepřivezli nejsilnější sestavu. Doma zůstaly opory Mitáček i Hložný. Naopak Orel překvapil šíří kádru, který poskládal i přes tragickou marodku. Veškeré prognózy však s úvodním hvizdem vzaly za své a pouze bookmakeři věděli, na kterou stranu se přikloní fotbalové štěstí.

Orli na svého soupeře od první minuty vlétli a začali ho nemilosrdně cupovat. Pokud štěpničtí před zápasem doufali ve vyrovnaný souboj, po několika minutách se prestižní souboj změnil na zoufalý boj o přežití. Orly sice nezdobila tradiční kreativita Černého s Ryškou, houževnatostí a výbornou organizací hry rychle rozhodli o výsledku zápasu. Řádili především obránci – Krupa inspiroval spoluhráče, uzdravený Šafařík se blýskl dvěma krásnými góly a nasměřoval svůj tým k pohodlné cestě za vítězstvím. Štěpničtí se zmohli pouze na kosmetické korigování výsledku, solidní výkon Bohuna zůstal příliš osamocený. Průběh zápasu nakonec stvrdil nováček v dresu Orlů Kročil, který se překrásným sólem prosadil proti trojici soupeřů, chladnokrevně pokořil gólmana a po zásluze se stal při svém prvním startu mužem utkání.

Orel St. Město - 1.FC Štěpnice 8:3, Esender 2, Krupa 2, Šafařík 2, Kročil, Foltýn - Fiala, P. Bohun, Horák

Orel Staré Město vs FAJKA Sušice 7:0

Po vyhraném derby sice spadlo z fotbalistů Orla napětí, ovšem jen těžko mohli z mysli vytěsnit poslední utkání s FAJKOU, ve kterém jí na turnaji v Košíkách podlehli 2:1. Naopak hráči FAJKY před zápasem hýřili sebevědomím, které jim do hlediště přišli zvednout vnadné přítelkyně a manželky.

Zápas začal bláznivě. Neběžela ještě ani druhá minuta a flamendr Slavík nevybíravě srovnal k zemi unikajícího útočníka FAJKY. K nebi vyletěla ruka rozhodčího i se žlutou kartou, která poslala Orel do dvouminutového oslabení. Když se Orli ubránili počátečnímu náporu, překvapivě udeřil další nováček v dresu Orlů, agilní s chutí hrající Foltýn, který se prosmýkl mezi zaskočenými obránci FAJKY a nekompromisně zavěsil. Od té chvíle bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. FAJKA sice předváděla líbivý kombinační fotbal, rozpumpované Staré Město ji však válcovalo bojovností, taktickým výkonem a tahem na bránu. K nezastavení byl především třígólový Esender, který si za chladnokrevný výkon odnesl titul muže utkání i pochvalné poznámky četných skautů v hledišti.

Orel St. Město - Fajka Sušice 7:0, Esender 3, Slavík, Mikeska, Krupa, Foltýn

Zpět
Všechny postavy a události v tomto příběhu jsou smyšlené. Jakákoliv podobnost se skutečností je pouze neúmyslná a náhodná.